Καλοκαιρινή Περιπέτεια στα Νησιά Svalbard 14-21/08/2024

14-21/08/2024

1Η ΗΜΕΡΑ  Τετάρτη 14/08 ΑΘΗΝΑ – ΟΣΛΟ – ΛΟΝΓΚΓΙΑΡΜΠΙΕΝ.

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για τα νησιά Svalbard μέσω Όσλο. Άφιξη και μεταφορά στο κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας.

Το απόγευμα είναι ελεύθερο.

 

2Η ΗΜΕΡΑ Πέμπτη 15/08 ΣΒΑΛΜΠΑΡΝΤ – θαλάσσιοι Ίπποι κ  Isfjord
Νωρίς το πρωί μεταφορά στο λιμάνι και επιβίβαση στο ζοντιακ, αφού φορέσουμε τις ειδικές φόρμες που θα μας κρατήσουν ζεστούς κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

Γνωρίστε τους θαλάσσιους ίππους στην περιήγηση μας με σκάφος RIB στο Borebukta, όπου αυτά τα συναρπαστικά θαλάσσια θηλαστικά παρατηρούνται συχνά στον πάγο μπροστά από τον παγετώνα αλλά και στο νερό τη στεριά. Εδώ, θα συναντήσουμε επίσης πανίσχυρα μέτωπα παγετώνων και ένα ξεχωριστό φιορδ και ορεινό τοπίο.

Διασχίζοντας το Isfjorden κατευθυνόμαστε προς το Borebukta, περίπου 20 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Longyearbyen. Στο βάθος, μπορείτε ήδη να διακρίνετε τις αιχμηρές βουνοκορφές που περιβάλλουν το Borebukta και οι οποίες περιβάλλονται από τεράστιους παγετώνες. Ακόμα και με αυτή τη θεαματική θέα μπροστά σας, θα πρέπει επίσης να έχετε το νου σας για άγρια ζώα στο νερό κατά τη διέλευση του Isfjorden. Δεν είναι μόνο οι θαλάσσιοι ίπποι που μπορεί να έχουμε την τύχη να δούμε σε αυτό το ταξίδι. Τα τελευταία χρόνια, έχουν παρατηρηθεί πολλές φάλαινες στα φιόρδ γύρω από το Longyearbyen, ενώ η ορνιθοπανίδα είναι άφθονη αυτή την εποχή του χρόνου. Με ένα ζόντιακ, ερχόμαστε πιο κοντά στη φύση και μπορείτε να απολαύσετε μια πλήρη πανοραμική θέα.

 Παρακαλούμε ντυθείτε με ζεστά και αδιάβροχα ρούχα, με σκούφους και γάντια.  Μην ξεχάσετε τα κιάλια σας και την φωτογραφική σας μηχανή! Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα ενοικίασης για κιάλια από το μπαρ του πλοίο.

 

3Η ΗΜΕΡΑ Παρασκευή 16/08 ΛΟΝΚΓΙΑΡΜΠΙΕΝ

Δίωρη ξενάγηση με λεωφορείο. Ο τέλειος τρόπος να ανακαλύψετε το Longyearbyen και το περιβάλλον του. Η πόλη φιλοξενεί τους περισσότερους από τους 2200 μόνιμους κατοίκους των νησιών. Ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στα μεγάλα τοπικά αξιοθέατα. Σήμερα τα νησιά άρχισαν να γίνονται πόλος έλξης τουριστών κατά την διάρκεια όλου του χρόνου και μόνιμη βάση επιστημονικών αποστολών για την μελέτη της Αρκτικής. Στάση στην Παγκόσμια Τράπεζα σπόρων που φιλοξενείται εδώ, στο πιο απομονωμένο μέρος του Πλανήτη.Στάση για φωτογραφίες. Η ξενάγηση θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.
το απόγευμα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε το «εμπορικό» κέντρο του οικισμού και κάποιο από τα μουσεία.
Το απόγευμα μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα περίπατο στην κορυφή του Platåfjellet που βρίσκεται στα 424 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με υπέροχη θέα στο Longyearbyen. Αυτή η πεζοπορία είναι αρκετά εντυπωσιακή. Πεζοπορούμε μέχρι ένα πέτρινο μνημείο και αν ο καιρός το επιτρέπει, συνεχίζουμε ψηλότερα. Έχουμε μαζί μας φακούς κεφαλής, αλλά τους ενεργοποιούμε μόνο όταν τους χρειαζόμαστε. Αν είμαστε τυχεροί, μπορούμε να δούμε το Βόρειο Σέλας από πάνω μας. Αυτή η διαδρομή μπορεί να είναι απότομη σε ορισμένα σημεία της πεζοπορίας. Στην κορυφή, σερβίρουμε ζεστά ροφήματα, μπισκότα και ξηρούς καρπούς. Χρησιμοποιούμε κραμπόν και παπούτσια χιονιού, αν το απαιτούν οι συνθήκες.

 

4Η ΗΜΕΡΑ Σάββατο 17/08  ΛΟΝΚΓΙΑΡΜΠΙΕΝ – ΠΥΡΑΜΙΝΤΕΝ. 

Πρωινό και ξεκινάμε την Κρουαζιέρα στον Παγετώνα Nordenskiöld, με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις Pyramiden – την πολική «πόλη-φάντασμα», στους δρόμους της οποίας «κυκλοφορούν» ελεύθερες πολικές αρκούδες!

Θα ξεκινήσουμε προς του Παγετώνες Billefjorden και Nordenskiöld, με εξαιρετικές ευκαιρίες παρατήρησης της πολικής άγριας ζωής. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για φάλαινες, φώκιες και πληθώρα πουλιών, κοντά στον Βράχο Diabas. Aν είμαστε τυχεροί, κάποια πολική αρκούδα μπορεί να περιφέρεται στον Παγετώνα.

Ο Ξεναγός μας θα σας εξηγήσει την ιστορία του Longyearbyen, των Παγετώνων, θα σας ενημερώσει σχετικά με την τοπική άγρια ζωή, και θα σας εξιστορήσει μερικά τοπικά «αρκτικά παραμύθια».

Καθώς θα διασχίζουμε τον Παγετώνα, θα σερβιριστεί ζεστό γεύμα.  Καιρού επιτρέποντος, θα αράξουμε στις εγκαταστάσεις Pyramiden, όπου θα μας περιμένει ο Ρώσος ξεναγός μας. Κρατώντας ένα όπλο για προστασία από τις πολικές αρκούδες, θα μας καλωσορίσει με ένα εγκάρδιο: “Καλωσήρθατε στη Ρωσσία!”.
Στις εγκαταστάσεις μπορεί να κυκλοφορούν ελεύθερες πολικές αρκούδες, για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό όλοι οι επιβάτες να παραμείνουν σε ένα γκρουπ κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης της «πόλης-φάντασμα» με τον ξεναγό μας.

Κατά το γυρισμό μας στο Longyearbyen, θα περάσουμε από την τοποθεσία Skansbukta, όπου ο ξεναγός θα μας εξιστορήσει τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα το χειμώνα του 1872 στο Svenskhuset (Το Σουηδικό Σπίτι).

Παρακαλούμε ντυθείτε με ζεστά και αδιάβροχα ρούχα, με σκούφους και γάντια.  Μην ξεχάσετε τα κυάλια σας και την φωτογραφική σας μηχανή! Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα ενοικίασης για κυάλια από το μπαρ του πλοίο.

Σε αυτή την κρουαζιέρα, θυμηθείτε να έχετε μαζί σας Νορβηγικές Κορώνες, καθώς είναι ο μόνος διαθέσιμος τρόπος πληρωμής.

Το παραπάνω πρόγραμμα εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και τους τοπικούς ανέμους, τυχόν συναντήσεις άγριας ζωής και τυχόν καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας στην εκάστοτε τοποθεσία.

 

ΗΜ 5 Κυριακή 18/08 ΛΟΝΚΓΙΑΡΜΠΙΕΝ – NY-ÅLESUND

Ημέρα ελεύθερη για συμμετοχή σε κάποιες δραστηριότητες η στην εξ ιδίων εξερεύνηση της πόλης

Ξεκινήστε την ημερήσια εκδρομή μας στο NY-ÅLESUND, μια ιστορική πρώην πόλη ορυχείων και πύλη προς την Αρκτική. Αυτός ο γραφικός οικισμός χρησίμευσε ως αφετηρία για διάσημους εξερευνητές στον αγώνα τους προς τον βόρειο πόλο. συγκεκριμένα, ο Roald Amundsen, ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε τόσο στο Νότιο όσο και στο Βόρειο Πόλο, χρησιμοποίησε το NY-ÅLESUND ως βάση του κατά τη διάρκεια της αποστολής του στο βόρειο πόλο το 1926 με το αερόπλοιο NORGE. εξερευνήστε μαζί μας την πλούσια ιστορία και τη σημασία αυτού του αρκτικού φυλακίου.

Θα σας παραλάβουμε από το ξενοδοχείο σας και θα σας συνοδεύσουμε στο λιμάνι, όπου θα είναι έτοιμο το σκάφος και ο καπετάνιος που μας περιμένει. Μετά από μια ενημέρωση για την ασφάλεια, θα σαλπάρουμε βόρεια μέσω του Forlandssundet, περνώντας από το Poolepynten, ένα διάσημο βιότοπο θαλάσσιων ίππων. Εάν ο χρόνος είναι κατάλληλος, μπορεί να κάνουμε μια σύντομη στάση για να παρατηρήσουμε αυτά τα αξιοσημείωτα πλάσματα. Μετά από ταξίδι 3-4 ωρών, θα φτάσουμε στο Kongsfjorden. Τις καθαρές ημέρες, μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο τα εντυπωσιακά “Tre kroner”, τρία νουνάκια που προεξέχουν από τον εκπληκτικό παγετώνα Kongbreen. Το Kongsfjorden διαθέτει συχνά παγόβουνα που έχουν αναδυθεί από τους τεράστιους γύρω παγετώνες, δημιουργώντας ένα γραφικό τοπίο.

Φτάνοντας στο Ny-Ålesund, θα αποβιβαστούμε για να ανακαλύψουμε αυτή τη γοητευτική και ιστορική πόλη. Η εξερεύνησή μας θα περιλαμβάνει μια επίσκεψη στον ιστό όπου ο Ρόαλντ Άμουντσεν έδεσε το αερόπλοιο του, ενώ προετοιμαζόταν για την αποστολή του Βόρειου Πόλου. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να σφραγίσετε το διαβατήριό σας και να στείλετε καρτ ποστάλ στο βορειότερο ταχυδρομείο. Μετά την ξενάγηση, θα υπάρχει χρόνος για αγορές αναμνηστικών στο βορειότερο κατάστημα του κόσμου. Πριν το ταξίδι επιστροφής θα βρούμε ένα ωραίο μέρος για να απολαύσουμε το γεύμα μας.

Παρακαλούμε ντυθείτε με ζεστά και αδιάβροχα ρούχα, και μην ξεχάσετε τα κιάλια και την φωτογραφική σας μηχανή!

Προαιρετική εκδρομή από το πρωί μέχρι το βράδυ – 500€ / το άτομο – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ

Εναλλακτικά μπορείτε συμμετάσχετε σε περίπατο στο Sarkofagen
Ένα από τα μοναδικά αξιοθέατα που θα συναντήσετε κατά την πρώτη σας άφιξη στο Longyearbyen είναι οι οροσειρές που καλύπτουν μεγάλα τμήματα του Σβάλμπαρντ. Τα ορατά στρώματα στις πλαγιές των βουνών, οι διαδρομές χιονοστιβάδων και οι ισοπεδωμένες κορυφές μπορεί να σας θυμίζουν παλιά φρούρια από τον μεσαίωνα.

Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από το να βιώσετε το μοναδικό αρκτικό τοπίο από την κορυφή ενός βουνού; Περιτριγυρισμένοι από μια υπέροχη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις, αυτή είναι μια πεζοπορία που δεν πρέπει να χάσετε!

Διάσχιση παγετώνα με ένοπλη φρουρά πολικής αρκούδας

Η πεζοπορία ξεκινά από το Nybyen, στο υψηλότερο σημείο του Longyearbyen. Η διαδρομή μας οδηγεί μέσα από την κοιλάδα προς τον παγετώνα. Από εδώ διασχίζουμε τον παγετώνα και ανεβαίνουμε μια πετρώδη κορυφογραμμή προς το Sarkofagen. Η διάσχιση του παγετώνα είναι απλή, καθώς πρόκειται για έναν σταθερό παγετώνα και δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε σχοινιά. Ο οδηγός θα πάει πρώτος και θα δείξει το δρόμο και, αν και οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, θα φέρει όπλα σε περίπτωση που συναντήσουμε πολική αρκούδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα άλλο εκτός από το να απολαύσετε τη θέα και την πεζοπορία. Αν είμαστε τυχεροί, μπορεί να βρούμε απολιθώματα στο δρόμο μας!

Απολιθώματα ηλικίας 60 εκατομμυρίων ετών!

Το τοπίο των μορεατών που σας μεταφέρει αυτή η περιήγηση, μοιάζει περισσότερο με σεληνιακό τοπίο παρά με τα βουνά που μπορεί να έχετε δει αλλού στη Νορβηγία. Σαν να μην ήταν αρκετά εξωγήινο το τοπίο, μπορείτε επίσης να σκοντάψετε εδώ σε απολιθώματα ηλικίας 60 εκατομμυρίων ετών. Τα βουνά γύρω από το Longyearbyen και τα ιζήματα από αρχαίες θάλασσες, ποτάμια και βάλτους που υπήρχαν εδώ, μπορούν να διαβαστούν σαν βιβλίο ιστορίας, αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε όλα τα στρώματα. Επιπλέον, ο παγετώνας πιέζει το βουνό, μετακινώντας πέτρες και χαλίκια στις πλαγιές και φέρνοντας απολιθώματα στο φως και στην όρασή μας.

Δεν αφήνουμε ίχνη της επίσκεψής μας

Ένα από τα προσεγμένα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Σβάλμπαρντ είναι να προσπαθήσετε να μην αφήσετε κανένα ίχνος της επίσκεψής σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να βρούμε ή να αφήσουμε κανένα εμφανές ίχνος στη παρθένα φύση. Το έδαφος είναι απότομο και ανώμαλο κατά διαστήματα, αλλά ο οδηγός θα κρατήσει έναν σταθερό ρυθμό προς τα πάνω, ώστε όλοι να μπορούν να συμβαδίζουν και να απολαμβάνουν την πεζοπορία. Θυμηθείτε να έχετε το νου σας για άγρια ζώα κατά τη διάρκεια της περιήγησης. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εντοπίσουμε το Svalbard ptarmigan (άγρια χήνα), το οποίο είναι λίγο μεγαλύτερο από το είδος της ηπειρωτικής χώρας. Αυτά τα πουλιά δεν έχουν φυσικούς θηρευτές εδώ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν τρομάζουν εύκολα.

Περιλαμβάνεται

– Μεταφορά από το κατάλυμα στο Longyearbyen

– Ζεστά ποτά και γεύμα

– Χρήση παπουτσιών χιονιού ή κραμπόν εάν απαιτείται

Πρακτικές πληροφορίες

Αυτή η πεζοπορία θα σας οδηγήσει σε έδαφος που κατά διαστήματα είναι απότομο ή/και ανώμαλο και αρκετά απαιτητικό. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι σχετικά γυμνασμένοι και είναι πλεονέκτημα αν έχετε συνηθίσει σε ορεινή πεζοπορία. Απαιτούνται παπούτσια πεζοπορίας και οι γκέτες μπορεί να είναι πλεονέκτημα, καθώς μπορεί να υπάρχει χιόνι στην περιοχή. Θα χρησιμοποιήσουμε παπούτσια χιονιού, αν χρειαστεί. Όριο ηλικίας τα 14 έτη.

Προαιρετική εκδρομή από το πρωί μέχρι το μεσημέρι – 110€ / το άτομο

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ

6Η ΗΜΕΡΑ  Δευτέρα 19/08 ΛΟΝΚΓΙΑΡΜΠΙΕΝ – ΟΣΛΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο  και σήμερα, τελευταίο πρωινό στα νησιά θα επισκεφθούμε ένα από τα ορυχεία άνθρακα που είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία και αποτελούσαν την πηγή πλούτου των νησιών μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Μπείτε στην ιστορία του Longyearbyen και της εκτεταμένης βιομηχανίας εξόρυξης άνθρακα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ξενάγησης θα ζήσετε τη ζωή ενός ανθρακωρύχου και θα εξερευνήσετε εξοπλισμό και μηχανήματα από τις ημέρες παραγωγής του Gruve 3.

Η βιομηχανία εξόρυξης άνθρακα έθεσε τα θεμέλια για την εγκατάσταση σε τόσο υψηλά γεωγραφικά πλάτη και τελικά επέτρεψε στο Longyearbyen να εξελιχθεί στην – από πολλές απόψεις πολύχρωμη – πόλη που είναι σήμερα.

Ετοιμαστείτε για μια ιστορική και συναρπαστική ξενάγηση σε ένα από τα ανθρακωρυχεία του Longyearbyen.

 

Ενδύματα/εξοπλισμός: Ενδύματα/εξοπλισμός: Σε όλους τους επισκέπτες μας μοιράζονται κράνη και προβολείς. Επιπλέον, σας δίνεται η δυνατότητα να φορέσετε μια φόρμα ανθρακωρύχου και να συρθείτε στο χαμηλό ύψος που βίωναν καθημερινά οι ανθρακωρύχοι.

Οι εγκαταστάσεις και το ορυχείο είναι κρύα. Ντυθείτε ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία. Συνιστάται ζεστό μπουφάν και παντελόνι, μάλλινα, ζεστά παπούτσια, γάντια και καπέλο.

Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Νορβηγική πρωτεύουσα, πανοραμικά χτισμένη πάνω στο βόρειο άκρο του ομώνυμου Όσλοφιόρδ που περιτριγυρίζεται από κατάφυτες οροσειρές. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Βγείτε για περίπατο στον όμορφο δρόμο Καρλ Γιόχαν την καρδιά της ιστορικής και εμπορικής Νορβηγικής πρωτεύουσας, απολαμβάνοντας μια από τις μεγαλύτερες μέρες του καλοκαιριού μαζί με ένα ποτό και τοπικές σπεσιαλιτέ. Τους καλοκαιρινούς μήνες τραπεζάκια απλώνονται σε εξέδρες πάνω στο νερό και οι ντόπιοι απολαμβάνουν την καλοκαιρία και τις ζωογόνες αχτίδες του ήλιου που αργεί να εγκαταλείψει τον ασυννέφιαστο ουρανό.

 

7Η ΗΜΕΡΑ  Τρίτη 20/08 ΟΣΛΟ

Συνάντηση με τον ξεναγό. Στην περιήγηση που θα ακολουθήσει θα δούμε τα Ανάκτορα, τον πεζόδρομο κ πάρκο που χωρίζει τη Βουλή από το Εθνικό θέατρο, καμάρι των Νορβηγών, το πάρκο Φρόγκνερ με τα μνημειώδη γλυπτά του Βίγκελαντ, το εντυπωσιακό κτίριο του Δημαρχείου, το νέο Μουσείο του Μούνκ, αφιερωμένο αποκλειστικά στα έργα του (και φυσικά τον πίνακα – ορόσημο ‘Κραυγή’), και άλλα αξιοθέατα. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο σε μια ολοζώντανη πόλη πάνω στο νερό, με διάχυτη τη ναυτική παράδοση και υπέροχες προβλήτες για βόλτες. Ένας προορισμός γεμάτος τέχνη, εξαιρετική όπερα, μουσικές, καταπληκτικά καφέ και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το νέο Εθνικό Μουσείο και να περιπλανηθείτε στην αποβάθρα Aker Brygge όπου είναι συγκεντρωμένα εμπορικά κέντρα, καφέ και εστιατόρια. Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε το μεσαιωνικό Κάστρο Akershus που αποτελεί ιστορικό σύμβολο για την πόλη του Όσλο. Για το βράδυ ρωτήστε για το βραδινό στέκι που θα σας ταιριάξει καλύτερα.

 

8Η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη 21/08 ΟΣΛΟ – ΑΘΗΝΑ

Το πρωινό στην διάθεσή σας. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

Τιμές κατ’ άτομο  
Σε δίκλινο / τρίκλινο 2300€
Σε μονόκλινο 3870€
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία (city tax) και λοιπά τέλη 680€

 

Kωδικός Πτήσης Δρομολόγιο Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης Αεροδρόμια
Α3 756 ATH – OSL 08:50 11:45 Αθήνα – Όσλο
DY 390 OSL – LYR 16:00 19:00  Όσλο – Σβάλμπαρντ
SK4493 LYR – OSL 16:55 19:50 Σβάλμπαρντ   – Όσλο
DY1884 OSL – ΑΤΗ 16:00 20:50 Όσλο –  Αθήνα

 

 

 

 

 

 

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Αθήνα
 • Δύο νύχτες διαμονή σε Α κατηγορίας ξενοδοχείο στο Όσλο
 • Πέντε διανυκτερεύσεις σε Α κατηγορίας ξενοδοχείο στο Σπιτσμπέργκεν
 • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία κατά την διάρκεια του ταξιδιού
 • Πανοραμική ξενάγηση στο Όσλο
 • Δίωρη περιήγηση της περιοχής του Longyearbyen
 • Περίπατος γνωριμίας του Longyearbyen
 • Ολοήμερη κρουαζιέρα στον Παγετώνα Nordenskiöld, και στο Pyramiden
 • Εξόρμηση στο Isfjord για παρατήρηση θαλάσσιων ελεφάντων και φαλαινών
 • Απογευματινή ανάβαση στο Platåfjellet
 • Ελληνόφωνος αρχηγός – συνοδός καθ’  όλη  την διάρκεια του ταξιδιού
 • Μια χειραποσκευή
 • Μία αποσκευή
 • Πληροφοριακό φυλλάδιο για όλες τις περιοχές του ταξιδιού
 • ΦΠΑ
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης της εταιρείας
 • Είσοδοι σε μουσεία & αξιοθέατα, ποτά και φιλοδωρήματα.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.
 • Φόροι αεροδρομίων €680
 • Ολοήμερη κρουαζιέρα στο NY-ÅLESUND (08-20:00 – 500€).
 • Περιπατητική εκδρομή στο Sarkofagen  (09-15:00 – 110€).

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

RADISSON BLU POLAR SPITSBERGEN

SCANDIC VIKTORIA OSLO