Νορβηγια

Λίγα Λόγια

Η Νορβηγία είναι αξιοζήλευτη για πολλούς λόγους. Σε σταυροδρόμι και μία από τις ομορφότερες χώρες στον κόσμο, δυναμική οικονομικά με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, είναι ένα ταξίδι που θα σας συγκλονίσει!

Το Όσλο είναι η πιο κοσμοπολίτικη Σκανδιναβική πρωτεύουσα και μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με έκταση 453 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά με μικρό- συγκριτικά- πληθυσμό.

Η καταπληκτική τοποθεσία της στην κορυφή ενός φιόρδ (fjord) 110χλμ., ναυτική και καταπράσινη, ιστορικά ελκυστική, είναι και η παλαιότερη Σκανδιναβική πρωτεύουσα (ιδρύθηκε περίπου στα 1050). Μεσαιωνικά κτήρια όπως το Akershus Slott,το Δημαρχείο σε στυλ 1930 (Rådhus) ανάμεσα στις ατραξιόν το Βασιλικό Παλάτι «Slott».

Η ανάπτυξη των νεώτερων χρόνων λόγω των κοιτασμάτων πετρελαίου στην Βόρεια Θάλασσα, (1960) έχει μεταμορφώσει αρχιτεκτονικά την πρωτεύουσα με κινητικά εμπορικά λιμάνια και μίξη παλιού και νέου αρχιτεκτονικού στιλ. Με μισό εκατομμύριο πληθυσμό, μαγαζιά που μενουν ανοιχτά μέχρι αργά και κοσμοβριθείς δρόμους, καφε και εστιατόρια, σίγουρα αφήνει σε όλους μια κοσμοπολίτικη γεύση.
Ανάμεσα στα αξιοθέατα θα βρείτε το πάρκο Γλυπτικής Vigeland,ανατολικά στο Πάρκο Tøyenbadet, το Μουσείο Munch και τους Βοτανικούς Κήπους και το σύμπλεγμα πισίνων Tøyenbadet. Από δραστηριότητες και εκθέματα, θα βρείτε για κάθε διάθεση, όπως η ανατριχιαστική «Κραυγή» του Edvard Munch’s, την Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Σκι, ή το ανοιχτό παράθυρο στην Ιστορία του αξέχαστου Μουσείου πλοίων Viking!

Αξιοθέατα στο Όσλο:

Το Μπέργκεν αποζημιώνει πλουσιοπάροχα τους επισκέπτες της. Το καλοκαίρι ο τουρισμός έχει αυξηθεί κατά 25% τα τελευταία 5 χρόνια. Αυτή η καταπληκτική περιοχή UNESCO WALD HERITAGE SITE θα σας θαμπώσει με το πραγματικά απερίγραπτο σκηνικό. Hardangerfjord, Sognefjord και το Geirangerfjord είναι μερικά από τα κρυστάλλινα βραχώδη τοπία δίπλα στη θάλασσα που μπορεί να θαυμάσει κανείς, συχνά διακοσμημένα από καταρράκτες και μικρές φάρμες που πλέκονται αρμονικά στο τοπίο.

Αξιοθέατα στο Μπέργκεν:

Ρίξε μια ματιά