Φινλανδια

Λίγα Λόγια

Τα πολλά πρόσωπα της Φιλανδίας σας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις, όπως τα χιλιάδες νησιά του αρχιπελάγους και τις ατέλειωτες μέρες του καλοκαιριού! Η πρώτη εντύπωση που θα σας δώσει κοιτάζοντας από το παράθυρο του αεροπλάνου είναι πως πρόκειται για ένα ατέλειωτο χαλί από δάση, αρχιπέλαγος και μερικές μικρές πόλεις!  Κι όμως, η μικρή αυτή χώρα που αποτελεί ανεξάρτητο κράτος μόλις από το 1917, δεν υστερεί σε κουλτούρα και πολιτισμό, πόσο μάλλον σε φυσικό κάλος, ζωντάνια και αγνότητα!

Η πρωτεύουσα της χώρας των 1000 λιμνών και των κινητών τηλεφώνων ( Nokia και Eriksson) είναι ο οικονομικός ηγέτης των εθνών της Βόρειας Ευρώπης. Εκεί θα βιώσετε την εμπειρία του Ήλιου του Μεσονύκτιου κατά το θερινό ηλιοστάσιο και την Αρκτική νύχτα του χειμώνα.
Η ιδιαίτερα σικ και  δυναμική πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι, θα σας ενθουσιάσει με τα νεοκλασικά κτίρια και το σύγχρονο design που αναμιγνύονται, τα πάρκα, το υπαίθριο μουσείο και πάρκο Seurasaari που βρίσκεται στο ομώνυμο καταπράσινο νησί., την υπαίθρια αγορά Kauppatori συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο –αρκεί ο καιρός να είναι καλός, την εκκλησία του βράχου (Temppeliaukio ), και την ορθόδοξη εκκλησία Uspenski.

Αξιοθέατα στο Ελσίνκι:

Ρίξε μια ματιά