NORDIX - Journeys & Experiences

7 μέρες Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία! Τρόμσο, Kρουαζιέρα Βόρειο Ακρωτήρι, Κίρκενες, Όσλο! 17/11/2017!

Στη Νορβηγία το αξιοθέατο είναι το ίδιο το φυσικό τοπίο: το Βόρειο Σέλας, τα φιόρδ, τα απόκρημνα βουνά, το Αρκτικό Αρχιπέλαγος … Αλλά επίσης και οι ίδιες οι πόλεις, όπως η πρωτεύουσα, το Όσλο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και πρωτευουσα των Φιόρδ, το Τρόμσο. Η Νορβηγία προσφέρει αληθινά συναρπαστικές στιγμές και ένα ταξίδι που θα είναι η πιο αγαπημένη σας εμπειρία! Οι ταξιδιώτες του Χειμώνα θα έχουν πιθανότητες να δουν τα φώτα του Βορείου Σέλαος!


Αναχωρήσεις
Πρώτη αναχώρηση: 17/11/2017

Τιμή
Κατ’άτομο σε δίκλινο: από 1.500€
Επιβάρυνση Μονοκλίνου: 580€

*Οι ενδεικτικές τιμές είναι κατά προσέγγιση και υπολογισμένες με βάση προηγούμενα ταξίδια και προορισμούς, ενδέχεται να οριστικοποιηθούν διαφορετικές ανάλογα με τις αλλαγές στο πρόγραμμα, και ισχύουν για κρατήσεις που γίνονται τουλάχιστον 40 ημέρες πριν την αναχώρηση.
contact
Το Πρόγραμμα

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΤΡΟΜΣΟ
Πτήση μέσω σταθμού για το Τρόμσο. Άφιξη, μετάβαση στο ξενοδοχείο σας. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για μια εκδρομή προς αναζήτηση του Βόρειου Σέλλας. Μια ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά των φώτων που χορεύουν στον ουρανό,  μόλις λίγα  λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης Tromsø. Απολαύστε ένα ζεστό ρόφημα καθώς περιμένετε τα φώτα να κάνουν την εμφάνισης τους.

Λίγα λόγια για το Βόρειο Σέλας: Το Βόρειο Σέλας, ή αλλιώς, η Aurora Borealis είναι μια ακριβοθώρητη και απρόβλεπτη κυρία, γεμάτη εκπλήξεις! Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πότε και πού θα κάνει την εμφάνισή της, αλλά, όταν το κάνει, τα φώτα του Βορείου Σέλαος είναι μια εμπειρία ταξιδιού σχεδόν μυστικιστική που θα αφήσει τον θεατή με το στόμα ανοιχτό!

Κάθε εμφάνισή της Aurora Borealis είναι μοναδική. Συχνά μοιάζει με μια κουρτίνα από φώτα, η σαν καπνός που διασχίζει σαν ζώνη τον ουρανό. Τα χρώματα που διεκρίνουμε είναι το φωτεινό πράσινο, ίσως και με με ρόζ τελείωμα στην ουρά, ακόμα και με ένα βαθύ μωβ πυρήνα...

Όπως είναι φυσικό, το Βόρειο Σέλας, το θεαματικό αυτό το φυσικό και μετεωρολογικό φαινόμενο, ενέπνευσε μύθους και θρύλους των τοπικών λαών, των Σάμι και των Βίκινγκ. Στην συνέχεια, οι πρώτοι πολικοί εξερευνητές το εξύμνησαν και σήμερα η σύγχρονη επιστήμη ερμήνευσε την πραγματικότητα πίσω από τις μαγικές εικόνες της εμφάνισης του Βορείου Σέλαος, η οποία είναι εξίσου εντυπωσιακή: αυτό που κρύβεται πίσω από τους φωτεινούς συνδυασμούς χρωμάτων είναι το φως του ήλιου! Κατά την διάρκεια μεγάλων ηλιακών εκρήξεων και εκλάμψεων, μικροσκοπικά σωματίδια εκσφενδονίζονται από τον Ήλιο προς βαθύ διάστημα. Στο ταξίδι τους, συναντούν το μαγνητικό πεδίο της γης και συγκεντρώνονται γύρω από τον Βόρειο Πόλο όπου αλληλεπιδρούν με τις ανώτερες στοιβάδες της ατμόσφαιρας της γης και απελευθερώνουν ενέργεια, η οποία σχηματίζει αυτά τα φώτα. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει περίπου 100 χλμ. πάνω από τα κεφάλια μας!


Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΟΜΣΟ
Πρωινό μπουφέ και ξεκινάμε για χειμερινό σαφάρι φάλαινας από το Tromsø.

H απόλυτη χειμερινή περιπέτεια! Στην περιήγηση μας αυτή θα σας οδηγήσουμε σε ένα ταξίδι μέσα από τα φιόρδ γύρω από το Tromsø για να σας φέρει κοντά στις φάλαινες που συγκεντρώνονται εκεί για να τρέφονται κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς στα τέλη του φθινοπώρου, η ρέγγα μεταναστεύει στα φιόρδ για να ξεχειμωνιάσει στην περιοχή. Η υψηλή συγκέντρωση ψαριών προσελκύει μια ποικιλία από είδη φαλαινών που συγκεντρώνονται εδώ για να τρέφονται από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Αυτό μας δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία να παρατηρήσουμε τις φάλαινες, και αρκετά ήδη τους, σε πλήρη δραστηριότητα. Θα σας συνοδεύει πάντα ένας έμπειρος φυσιοδίφης οδηγός με γνώση φυσικά από πρώτο χέρι για τις φάλαινες και τη φύση της περιοχής. Δωρεάν καφές και τσάι διατίθενται σε όλο το ταξίδι για να απολαύσετε την βόλτα με τη βάρκα και τα υπέροχα τοπία ενώ μοιράζεστε τις σκέψεις σας για την εμπειρία του σαφάρι με τους οδηγούς και τους συνταξιδιώτες σας. Στο δρόμο της επιστροφής από τις φάλαινες στην πόλη, σερβίρονται ψάρια και λαχανικά.

Διάρκεια: Περίπου 4-6 ώρες (Τα σαφάρι μπορούν μερικές φορές να είναι μεγαλύτερα ή μικρότερα ανάλογα με τη θέση των φαλαινών)


3Η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΟΜΣΟ  -_ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ημέρα ελεύθερη στην πόλη του Τρόμσο που είναι γνωστή και ως «Παρίσι του Βορρά.

Το Τρόμσο  η «Πρωτεύουσα της Αρκτικής» έχει μια μοναδική ιστορία που αφορά τους πολικούς εξερευνητές, τους κυνηγούς θαλάσσιων ίππων και πολικών αρκούδων, την μεταφορά ξυλείας από τα Ρωσικά ποτάμια, το εμπόριο και τα ορυχεία άνθρακα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής σας εδώ, επισκεφτείτε το κέντρο Polaria που θα σας πάει σε ένα φανταστικό ταξίδι στο θεαματικό σκηνικό του τοπίου του Σβάλμπαρντ! Δείτε τον Αρκτικό Καθεδρικό Ναό, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και σήμα κατατεθέν της πόλης. Μπορείτε επίσης να κατευθυνθείτε προς το Beer Hall (Ølhallen), την παλαιότερη πάμπ του Τρόμσο, και δημοφιλές σημείο συνάντησης ψαράδων, κυνηγών και πολικών εξερευνητών.!
Εδώ κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, Ρώσοι, Βρετανοί, Δανοί και Γερμανοί έκαναν μια τελευταία στάση με τα πλοία τους λίγο πριν κατευθυνθούν προς τον Αρκτικό Κύκλο για τις αποστολές τους! Είναι επίσης η πόλη με το παλαιότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο.

Προαιρετικά και αν ο καιρός το επιτρέπει μπορείτε να συμμετέχετε σε ένα husky safari.
Ο ιδιοκτήτης της φάρμας θα μας γνωρίσει τα πανέμορφα αυτά σκυλιά και θα μας μιλήσει για την εκπαίδευση και τις συνήθειές τους. Όλοι οι επισκέπτες θα οδηγήσουν το δικό τους έλκηθρο που σέρνουν τα πιστά και φιλικά χάσκεις μέσα  στην απεραντοσύνη της Λαπωνίας. Οι πεπειραμένοι οδηγοί θα συνοδεύουν και θα καθοδηγούν. Προβλέπεται κατάλληλος ρουχισμός για τις καιρικές συνθήκες. Εκδρομικός καφές και γεύμα γύρω από τη φωτιά και επιστροφή στην  πόλη. (κόστος από €205)

Το απόγευμα μετάβαση στο λιμάνι και επιβίβαση στο μοναδικό πλοίο που αναχωρεί καθημερινά, περνάει από το στενό κανάλι που χωρίζει το Νησί του Β. Ακρωτηρίου με την ηπειρωτική Ευρώπη, σταματώντας στο Honisvag δίνοντας μας την δυνατότητα προαιρετικής επίσκεψης του. Το πλοίο συνεχίζει έως ότου να φθάσει στο Κίρκενες στα σύνορα με την Ρωσία.

Διανυκτέρευση σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες.

Tο βράδυ απολαύστε την ησυχία του Βόρειου Ατλαντικού και παραμονέψτε για το Βόρειο Σέλας

4Η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Σήμερα περνάμε από πολλά μικρά λιμάνια και την βορειότερη πόλη της Αρκτικής, το Hammerfest. Νωρίς το πρωί ολιγόωρη στάση και στη συνέχεια στάση στο Honningsvåg, την πρωτεύουσα του Βορείου Ακρωτηρίου. Εδώ μπορείτε να συμμετάσχετε στην προαιρετική εκδρομή επίσκεψης του χώρου – 143ευρώ. Το Βόρειο Ακρωτήρι υψώνεται θεαματικά 300μ. από τη στάθμη του ωκεανού, και βρίσκεται μόνο 2 χιλιάδες χλμ. από τον Βόρειο Πόλο!  Αν σταθείτε στην άκρη του οροπεδίου στο Βόρειο Ακρωτήρι, θα αισθανθείτε ότι, πράγματι, φτάσατε στην άκρη του Κόσμου!  Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για το καταφύγιο σπάνιων ειδών πτηνών και θαλασσοπουλιών. Το πλοίο μας στη συνέχεια κατευθύνεται ανατολικά προς τα όμορφα ψαροχώρια Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg, Vardo και Vadso.
Aπολαύστε το πρωινό σας απολαμβάνοντας την θέα από την τραπεζαρία ή σε κάποιο από τα σαλόνια του πλοίου.

Το δρομολόγιο του πλοίου:
Øksfjord (02:00 - 02:15), Hammerfest (05:15 - 06:00), Havøysund  (09:15 - 09:30), Honningsvåg (11:15 - 14:45), Kjøllefjord (17:15 - 17:30), Mehamn (19:30 - 19:45), Berlevåg (22:00 - 22:15), Vardo (03:30 – 03:45), ), Vadso (07:15 – 07:30) .

5Η Ημέρα:  Kirkenes (09.00)
Πρωινό και άφιξη στον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού μας στον Βορρά, το Κίρκενες (Κirkenes) που βρίσκεται μεταξύ δύο ζωνών ώρας: αυτή του Ελσίνκι και αυτή της Μόσχας. Οι άνθρωποι εκεί μιλούν Νορβηγικά, Σάμι, Φινλανδικά ή και Ρωσικά. Μετά την αποβίβαση, σας προτείνουμε να συμμετάσχετε στο ψάρεμα του Βασιλικού Καβουριού και να απολαύσετε την ψαριά σας. Το βράδυ μετάβαση στο αεροδρόμιο (εναλλακτικά άμεση αναχώρηση) και πτήση μετάβασης στο Όσλο. Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6Η Ημέρα: ΌΣΛΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο σας και στην ξενάγηση θα δείτε όλα τα αξιοθέατα, ανάμεσά τους
είναι το Δημαρχείο της πόλης (Oslo rådhus), το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο της πόλης καθώς είναι το κτίριο που κάθε χρόνο απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης, τα Βασιλικά Ανάκτορα, το μεσαιωνικό κέντρο και το μεγαλοπρεπές πάρκο του Φρόγκνερ με τα εκπληκτικά γλυπτά του Vigeland (Vigeland Sculpture Park). Η τεχνοτροπία των γλυπτών είναι χαρακτηριστική του ύφους που διακρίνει τον δημιουργό τους και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Μπορείτε να δείτε επίσης το Μουσείο Ναυτιλίας Βίκινγκ (Vikingskipshuset), που βρίσκεται στη χερσόνησο του Bygdoy, όπου θα θαυμάσετε τα σπουδαία εκθέματα-πλοία που αποδεικνύουν τις ναυπηγικές και κατακτητικές ικανότητες των Βίκινγκς. Μπορείτε να γνωρίσετε λίγο ακόμα την πρωτεύουσα της πλούσιας Νορβηγίας. Στην πόλη αξίζουν ακόμα την προσοχή σας η Εθνική Πινακοθήκη με τα καλύτερα έργα του Munch (και φυσικά τον πίνακα – ορόσημο «Κραυγή»), και το μοντέρνο και πολύβουο εμπορικό κέντρο Akker Brigge το οποίο συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, μπαρ και νυκτερινά κέντρα της πόλη. Επισκευθείτε το Κάστρο Akershus (Akershus Festning), που είναι μεσαιωνικό κάστρο και αποτελεί ιστορικό σύμβολο για την πόλη του Όσλο, το Νορβηγικό Μουσείο ιστορίας και πολιτισμού (Λαογραφικό, Norsk Folkemuseum) και την παλιά εκκλησία του Aker ( Gamle Aker kirke) που είναι η παλιότερη πέτρινη εκκλησία στην Σκανδιναβία και το παλιότερο κτίριο του Όσλο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο σας στο Όσλο.

7Η Ημέρα: ΟΣΛΟ - ΑΘΗΝΑ
μετάβαση στο αεροδρόμιο για την επιστροφή

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Αθήνα – Τρόμσο & Κίρκενες – Όσλο – Αθήνα μέσω σταθμού.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά .
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις συνολικά σε Ξενοδοχεία 4* κεντρικά, στο Όσλο (2 νύχτες ), στο Τρόμσο (2 νύχτες)
 • Δύο νύχτες σε δίκλινη καμπίνα εσωτερική στην Κρουαζιέρα του Βόρειου Ακρωτηρίου.
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • ΦΠΑ
 • Επτάωρη βόλτα με έλκηθρο χάσκι στο Αρκτικό Τρόμσο
 • Επτάωρη εξερεύνηση με Snowmobile στο φιόρδ Ullsfjord και στην οροσειρά Lyngen Alps Ασφάλεια ταξιδιωτική
Προαιρετικά
Jeep Safari αναζήτηση για το Βόρειο Σέλας με τιμή κατ’άτομο : 160€
Το απόγευμα, ένας έμπειρος οδηγός θα σας συναντήσει στο ξενοδοχείο σας και θα σας συνοδεύσει στη διαδρομή με ένα Toyota rav 4 , που θα σας πάει στα πιο κατάλληλα σημεία ώστε να γνωρίσετε την αρκτική και, αν είστε τυχεροί, να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία βλέποντας τα φώτα που δημιουργεί το Βόρειο Σέλας να χορεύουν με φόντο τις λευκές βουνοκορφές της αρκτικής Νορβηγίας!

 • Φόρους αεροδρομίων 390€
 • Μεταφορές
 • Ασφάλεια ταξιδιωτική & Εισόδους σε επισκεπτόμενους χώρους
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή  αναφέρεται ως προτεινόμενο.
Παρατηρήσεις
Το ταξίδι πραγματοποιείται ως ατομικό. Αν συγκεντρωθούν σε μία αναχώρηση 14άτομα τότε το ταξίδι θα είναι ομαδικό με συνοδό αρχηγό από/έως Αθήνα.

Η τιμή βασίζεται σε διαθεσιμότητα του αεροπορικού ναύλου.

Διαβάστε επίσης: Ταξίδια - Γενικοί όροι συμμετοχής.
Νορβηγία: Μέσες Θερμοκαρσίες ανά μήνα  (°C)

Μήνας Μπέργκεν Όσλο Bodø Tromsø Trondheim
Ιανουάριος -1...3 -7...-2 -4...0 -6...-2 -5...-1
Φεβρουάριος -1...3 -7...-1 -5...0 -6...-2 -5...0
Μάρτιος 0...6 -4...4 -4...2 -5...0 -4...3
Απρίλιος 3...9 1...10 0...5 -2...3 0...7
Μάιος 7...14 6...16 3...9 2...7 4...12
Ιούνιος 10...16 10...20 7...13 6...12 8...15
Ιούλιος 12...19 13...22 11...16 9..16 11...19
Αύγουστος 12...19 12...21 10...16 8...14 10...17
Σεπτέμβριος 10...15 8...16 7...12 5...10 6...13
Οκτώβριος 6...11 3...9 3...7 1...5 2...8
Νοέμβριος 3...8 -1...3 -1...4 -2...2 -2...4
Δεκέμβριος 1...5 -4...0 -2...2 -4...-1 -4...1

 • Βίντεο με το Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία:

Νόμισμα Νορβηγίας: Το νόμισμα είναι η Κορώνα (krone – πληθυντικός kroner), NOK. Μια νορβηγική κορώνα διαιρείται σε 100 ore. ( 1 ΝΟΚ = βλ. ισοτιμία ECB)
Discovering Greece, Incoming Tourism
κρουαζιέρες φιορδ βορειο σελας μεσογειος ευρωπη